Informació i Notícies

Abril / 2021

Esdeveniment online Pacte de les Alcaldies

 

El moviment del Pacte dels Alcaldies per al Clima i l’Energia invita als seus firmants – entre els que es troben quasi la totalitat de municipis de la província – a intensificar les seues ambicions i accelerar una transició climàtica justa. Per això ha preparat un esdeveniment online per a dimecres que ve 21 d’abril dirigit a tots els líders locals perquè renoven les seues ambicions com a part d’este moviment europeu.

 

Data: Dimecres, 21 d’abril de 2021

Hora:  14:30 – 16:00 h

Inscripció obligatòria i gratuïta

 

AGENDA

 

14:30 h – 15:00 h – Sessió política d’alt nivell

En esta primera part de l’esdeveniment els líders locals coneixeran perquè és important que renoven les seues ambicions dins del Pacte de les Alcaldies.

Estarà moderat per Ewa Krukowska, periodista d’energia en Bloomberg News.

Esta sessió es durà a terme en anglés, però comptarà amb interpretació simultània en espanyol, entre altres idiomes.

 

15:00 h – 16:00 h – Sessió informativa

Esta sessió es durà a terme en anglés.

L’esdeveniment també celebrarà en una sessió privada el nomenament oficial d’ambaixadors del Comité Europeu de les Regions. Este òrgan consultiu de representació de les entitats regionals i locals de la Unió Europea ha estat recolzant la iniciativa des de la seua creació en 2008.

 


Març / 2021

Nova formació per a ajuntaments

 

 

 

Des de l’Agència de l’Energia i junt amb el projecte LIFE Adaptate hem preparat una formació online i gratuïta dirigida a personal municipal sobre Plans Municipals d’Adaptació al Canvi Climàtic, seguint el camí marcat pel Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.

 

Esta formació està dins de l’Estratègia de Transferència i Replicació del projecte LIFE Adaptate titulat “Aplicació d’una metodologia comuna per al desenrotllament de Plans d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible en municipis europeus i fer front als efectes del canvi climàtic”.

 

A través de 3 sessions es perseguix potenciar la inclusió de polítiques d’adaptació al canvi climàtic, aprendre sobre la normativa i el desenrotllament de Plans Municipals de Canvi Climàtic.

 

En cada sessió es tractarà cada un dels materials desenrotllats en el projecte:

 

• Guia per al desenrotllament dels PACES
• Guia d’inclusió de la mitigació i adaptació al canvi climàtic en les polítiques locals
• Accions pilot d’adaptació al canvi climàtic

 

Les sessions es realitzaran els dies 22, 27 i 29 d’Abril de 2021 en horari d’11 a 13h.

 

 

IMPORTANT

 

La inscripció al curs haurà de realitzar-se punxant ací.

 

Les sessions s’impartiran via Zoom. L’enllaç d’accés a cada una de les sessions s’enviarà amb almenys 24 hores d’antelació a tots els assistents a través del correu electrònic proporcionat en el formulari d’inscripció.

 

Més informació