Setembre / 2020

Conferència nacional projecte Compete4SECAP

Conferència nacional projecte Compete4SECAP

Dijous que ve 24 de setembre tindrà lloc la conferència “Gestió energètica en la política municipal” en la que es presentaran els resultats finals del projecte del programa Horizonte2020 “Compete4SECAP”. La jornada – que es desenrotllarà en format online- comptarà amb la presència de la Directora de Política Energètica de la Comissió Europea, Cristina Lobillo, i el Coordinador Nacional del Pacte dels Alcaldes, Miguel Morcillo, que parlaran sobre les repercussions del Green Deal a nivell local i el nou enfocament integrat del Pacte dels Alcaldes, respectivament.

 

El projecte Compete4SECAP (C4S) té com a objectiu ajudar les autoritats locals a posar en pràctica els seus Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) existents. El projecte promou l’adopció de sistemes estandarditzats de gestió de l’energia en els municipis a través de la coordinació de concursos nacionals i intercanvis entre parixes que dirigixen l’atenció” i la participació de les autoritats locals i nacionals en 8 països europeus. El projecte també ajuda a facilitar l’actualització dels PAES en plans d’acció climàtica i d’energia sostenible (PAES), segons els nous enfocaments de planificació promoguts pel Pacte dels Alcaldes.

 

Compete4SECAP oferix a 32 ciutats europees de 8 països diferents la possibilitat d’implementar un sistema de gestió energètic certificat per mitjà d’ISO 50001 amb el qual es pretén aconseguir una important reducció del consum d’energia primària associada al consum dels edificis municipals. Amb l’objectiu d’incrementar estos estalvis, les ciutats han participat en una competició en què s’ha valorat tant l’estalvi aconseguit per cada localitat com el seu èxit en la implementació d’este sistema.

Més informació: jpablo.delgado@eurovertice.eu

Inscripcions

Agenda de la conferència