Consells per a reformes

 

Aïllament i Il·luminació

Per a millorar fins en un 40% l’aïllament de la teua llar, incorpora un trasdosat de plaques de guix laminat (pladur)  amb aïllament tèrmic (llana de roca o poliestirè).

Si tens previst repintar la teua casa, considera l’opció d’aplicar pintures amb ceres líquides o microesferes ceràmiques aïllants. Poden reduir la teua factura en climatització entorn del 30%.

Els colors clars reflectixen millor la llum, per la qual cosa una habitació pintada en blanc resultarà més lluminosa i permetrà estalviar energia. A més, existixen en el mercat pintures amb un major nivell de reflectància, per la qual cosa reflectixen fins al doble la llum.

Finestres i buits

Si vas a canviar les finestres de la teua llar, has de saber que la major part de la calor o del fred s’escapa pel marc. Els d’obertura abatible o oscil•lobatent tenen millor estanqueïtat que les finestres corredisses. El PVC i l’alumini amb ruptura de pont tèrmic són els materials amb millor comportament tèrmic.

Els vidres també són importants. Usa vidres amb cambra d’aire, aconseguiràs reduir el gasto en climatització i millorar l’aïllament acústic.

Si alguna de les façanes de la teua vivenda està orientada al Sud, incorpora proteccions solars a les finestres com a tendals, marquesines o lamel·les, que eviten el sobrecalfament a l’estiu.

Instal·lacions i Energies Renovables

Si la teua vivenda no compta amb sistema de calefacció, estudia la substitució de radiadors elèctrics o estufes catalítiques per una estufa de biomassa. Notaràs com es reduïx la teua factura de la llum i millora el teu confort.

Si la teua vivenda compta amb un sistema de calefacció amb caldera, estudia la possibilitat de substituir-la per una altra que s’alimente d’un combustible més barat i eficient, com el gas natural o la biomassa.

Pots instal·lar col·lectors solars tèrmics per a produir aigua calenta.

Estudia incorporar en la teua casa una xicoteta instal·lació fotovoltaica. No produiràs l’energia suficient per a autoabastir la teua llar, però podràs contrarestar gastos fixos com el del frigorífic.