Informació i Notícies

Setembre / 2023

AVANÇ PLA PROVINCIAL D’ESTALVI ENERGÈTIC

 

Durant aquest tercer trimestre de l’any des de l’Agència de l’Energia hem treballat en la gestió del Pla Provincial d’Estalvi Energètic juntament amb el departament de Medi Ambient de la Diputació d’Alacant.

S’ha supervisat l’execució de les obres emmarcades dins d’aquest pla l’objectiu principal del qual és el desenvolupament d’inversions que contribuïsquen a reduir les factures d’energia dels ajuntaments i obtindre instal·lacions públiques més eficients.

 


Canvi de finestres al Ràfol d’Almúnia

 

En total les obres supervisades han sigut al voltant d’una quinzena i ja han finalitzat a Pego, Salines, Monforte, Benilloba, Daya Vieja, Sagra i El Ràfol d’Almúnia. A Salines i Pego, per exemple, s’han instal·lat punts de recàrrega de vehicles elèctrics; i a més a Salines s’han canviat les finestres de l’ajuntament i les escoles velles. AL Ràfol d’Almúnia i a Sagra s’ha millorat el comportament tèrmic de la evolvent de la Casa Consistorial del primer, i del centre social i l’ajuntament del segon.

 


Canvi de finestres a Sagra

 

 


Setembre / 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES SOBRE EL PACTE DE LES ALCALDIES

 

Al juny la Diputació d’Alacant va llançar una nova convocatòria d’ajudes per a la redacció de documents del Pacte com a Inventaris d’Emissions de Referència, Avaluacions de Vulnerabilitat i Riscos del Canvi Climàtic, Plans d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible i Informes de Seguiment Quantitatius. Un total de 32 municipis seran els beneficiaris d’aquestes ajudes que ascendeixen a un import total de 33.177 euros.

 

Municipi
1 Alfafara
2 Almoradí
3 Alquería d’Asnar
4 Aspe
5 Beneixama
6 Beniarbeig
7 Benimantell
8 Bigastro
9 Bolulla
10 Busot
11 Callosa de Segura
12 Calp
13 Castell de Guadalest
14 Catral
15 Daya Nueva
16 Gata de Gorgos
17 Hondón de las Nieves
18 Murla
19 Ondara
20 Onil
21 Pego
22 Planes
23 Rafal
24 Ràfol d’Almunia, el
25 Relleu
26 Salinas
27 Senija
28 Teulada
29 Tormos
30 Vall de Gallinera, la
31 Poblets, els
32 Xalò

 

 

 

A més, en aquest tercer trimestre de l’any s’han adherit al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l’Energia tres nous municipis de la província: Tormos, Relleu i Monòver. En total ja són 17 els que han decidit renovar els compromisos per a 2050. En 2021 el Pacte de les Alcaldies va actualitzar els seus compromisos incorporant els nous objectius de reducció del 55% per al 2030 i ser neutres climàticament en el 2050.