Informació i Notícies

Juny / 2024

Coneix els consums d’energia elèctrica per municipis de la Província d’Alacant

 

 

Des de l’Agència Provincial de l’Energia hem elaborat una aplicació web per a facilitar l’accés i la visualització de les dades actualitzades de consums elèctrics per municipi i sector econòmic (residencial, indústria i serveis) per al període 2010-2022 inclosos dins del «Pla de Transició Energètica de la Província d’Alacant 2021-2030».

 

 

 

El lloc web també inclou un comparador que permet veure els consums d’energia elèctrica entre diversos municipis les dades dels quals han sigut subministrats per empreses de distribució elèctrica locals de cada municipi. En localitats on existeix més d’una empresa de distribució elèctrica, les dades mostrades poden ser parcials i no complets.

 

 

 

Consulta ací el «Pla de Transició Energètica de la Província d’Alacant 2021-2030» íntegre.

 

 

 


Juny / 2024

Visitem les noves plaques fotovoltaiques instal·lades en el MARQ, la Llar Provincial i l’Oficina Tècnica

 

 

Dijous passat 13 de juny ens vam traslladar amb els diputats d’Arquitectura, Carmen Sellés, de Recursos Humans, Lourdes Llopis, i de Benestar de les Persones, Antonio Bermejo, a alguns dels edificis i centres on la Diputació d’Alacant ha dut a terme una important inversió en autoconsum fotovoltaic.

 

Amb un pressupost de 312.000 euros i una ferma aposta per les renovables la institució provincial ha instal·lat plaques fotovoltaiques en el Museu Arqueològic d’Alacant, la Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela i l’Oficina Tècnica.

 

Tant en la Llar Provincial com en el MARQ, la potència de la instal·lació és de 100 KW, enfront dels 30KW de l’Oficina Tècnica, i en els tres casos el període de retorn de la inversió oscil·la entre els sis anys i els set i l’estalvi mig anual estimat d’energia elèctrica ronda el 14%, aproximadament.

 

Aquesta inversió permetrà reduir els costos energètics, millorar la sostenibilitat i avançar cap a la transició energètica.

 

 

 

Vista aèria de la instal·lació en el MARQ

 

 

Vista aèria de la instal·lació en la Llar Provincial

 

 

Vista aèria de la instal·lació en l’Oficina Tècnica de Diputació