Març / 2021

L’Hora del Planeta 2021, Connecta’t amb la Naturalesa

L’Hora del Planeta 2021, Connecta’t amb la Naturalesa

 

Un any més ens sumem a la campanya de l’Hora del Planeta contra el canvi climàtic que se celebrarà dissabte que ve 27 de març, de 20.30 a 21.30 h. Es tracta del major moviment global de lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat que enguany es realitzarà en format digital.

 

Aquesta iniciativa global de l’ONG WWF va ser creada en Sidney en 2007 amb la finalitat de mobilitzar a administracions, ajuntaments, empreses, organitzacions, centres educatius i ciutadans en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant l’acte simbòlic d’apagar la llum durant una hora.

 

LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

 

La institució provincial també s’ha sumat a aquesta iniciativa i apagarà les llums del Palau Provincial. En línia amb els objectius de l’Hora del Planeta, la Diputació d’Alacant – amb el suport tècnic de l’Agència de l’Energia- treballa durant tot l’any a millorar l’eficiència energètica a través del Pla Provincial d’Estalvi Energètic, que en 2021, té una dotació pressupostària d’1.800.000 euros per a l’execució de projectes de millora en enllumenat públic, comportament tèrmic de les envolupants dels edificis municipals; i la instal·lació d’energies renovables i de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, entre altres actuacions.

 

L’HORA DEL PLANETA A la PROVÍNCIA

 

Els municipis tenen una gran responsabilitat per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i així frenar la pèrdua de la biodiversitat. Disminuir el consum energètic, potenciar l’autoconsum, promoure la mobilitat sense emissions, reverdir les ciutats, restaurar rius i boscos són mesures que molts municipis ja estan realitzant. I han d’informar i sensibilitzar als seus ciutadans perquè adopten una forma de vida més sana i responsable amb el clima i amb la resta dels éssers vius.

 

A la Província d’Alacant aquests són els ajuntaments que ja s’han sumat a la iniciativa: Alacant, Benidorm, Bigastro, Gata de Gorgos, Calp, Cocentaina, El Campello, Finestrat, Novelda, Petrer, Sant Vicent del Raspeig, Xàbia, Xixona i Banyeres de Mariola

 

CONSUM EFICIENT

 

Des de l’Agència convidem als ajuntaments de la província que encara no ho hagen fet a adherir-se a la campanya i també animem a tots els ciutadans a apagar la llum i connectar-se amb la naturalesa.

 

L’Hora del Planeta és un gest important, però no suficient. Existeixen xicotets gestos en el nostre dia a dia que faran molt per la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. Consulta la nostra guia sobre consum eficient i suma’t al canvi!