Març / 2024

Assistim a Àustria a un taller sobre transició energètica per a agències europees de l’energia

Assistim a Àustria a un taller sobre transició energètica per a agències europees de l’energia

 

 

El passat 6 de març vam participar en la ciutat austríaca de Wels en el workshop “Ciutats i regions, impulsores de la neutralitat climàtica”, organitzat per ManagEnergy, la iniciativa de la Comissió Europea que fa costat a les agències d’energia energètiques regionals i locals perquè siguen líders en la transició energètica; i el projecte europeu Prospect+ que busca millorar les capacitats de les autoritats regionals i locals europees.

 

 

 

En aquest esdeveniment, dissenyat per a agències d’energia regionals i locals, es van presentar exemples de bones pràctiques d’una àmplia gamma d’inversions en transició energètica amb diferents solucions de finançament.

 

L’agència regional de l’energia de l’Alta Àustria, amfitriona de l’esdeveniment, va parlar de com estan impulsant les comunitats energètiques a la seua regió; i l’agència de l’energia de la ciutat polonesa de Mazovia va presentar el seu programa d’inversions en edificis municipals, enllumenat públic i en la xarxa urbana de calefacció. També van participar representants de països com Eslovènia, Itàlia, França, Suècia o la República Txeca.

 

L’última part del taller va consistir en una sessió de networking entre les agències de l’energia presents: Una sessió inspiradora en la qual vam poder compartir la nostra experiència amb altres agències com les de Riga (Letònia) o Ankara (Turquia).

 

 

 

 

WSED 2024

 

El taller/workshop es va dur a terme dins del context dels World Sustainable Energy Days (WSED), una important conferència internacional sobre la transició energètica i la neutralitat climàtica que se celebra anualment en Wels (Àustria).

 

En 2024, la conferència es va centrar en com enfortir els mercats d’energia sostenible; i va tractar temes com les polítiques d’eficiència energètica, la mobilitat elèctrica intel·ligent, la descarbonització industrial i la biomassa, entre altres.