EL PACTE DE LES ALCALDIES

EL PACTE DE LES ALCALDIES

 

Llançat per la Comissió Europea a l’octubre de 2015, el Pacte de les Alcaldies per al Clima i l’Energia compromet els firmants a actuar per a protegir la implantació de l’objectiu europeu de reducció del CO2 en un 40% per a 2030.

 

Els municipis firmants d’este nou document treballen per a reduir en un 40% els gasos d’efecte hivernacle d’ací a 2030 i promouen l’adopció de mesures per a combatre el canvi climàtic.

 

A més es comprometen a:

 

– Dur a terme un inventari d’emissions de referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic.

– Presentar un Pla d’Acció pel clima i l’energia sostenible en un termini d’anys a partir de la data de la decisió de l’Ajuntament.

– Elaborar un informe de situació almenys cada dos anys a partir de la presentació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible.

 

Des de l’Agència de l’Energia animem als Ajuntaments a adherir-se a aquest Pacte per a continuar treballant tots junts en la reducció del consum energètic i d’emissions de CO2 a partir de 2020 que és la data a la qual s’acaba la vigència dels Plans d’Acció d’Energia Sostenible.

 

Per a qualsevol informació: info@alicantenergia.es / 96 526 84 02

 

PASSOS PER A ADHERIR-SE O ADAPTAR-SE AL PACTE

 

1) Presentar la iniciativa del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia al consell municipal (ple o òrgan competent).

2) Una vegada que el consell municipal haja adoptat una resolució oficial, encomanar a l’alcalde la signatura del formulari d’adhesió al Pacte.

3) Enviar tota la documentació (formulari d’adhesió i acord de l’òrgan competent) a l’Agència de l’Energia per correu postal (Avinguda de Dénia, 88, 2º A, 03016 Alacant) i per correu electrònic (info@alicantenergia.es) perquè siga registrada en línia al web del Pacte.

 

Més informació